Radio Hedendom - hednisk podradio

En hednisk podradiokanal

Välkommen till Radio Hedendom, en populär podradiokanal. Här kan du få hem hedniska sändningar som du kan lyssna på i din dator eller i din mp3 spelare. Vi sänder radioandakter, en ny varje vecka. Dessa produceras av mediabolaget Logia, men Radio Hedendom är en kanal där flera olika producenter kan göra program. Andra program är för närvarande inte planerade, men tanken är att lämpliga program kommer att pressenteras senare.

Radio Hedendoms sändningar är gratis och fria från reklam.

Hednisk andakt

Radio hedendom presenterar det första hedniska andliga radioprogrammet. Nu finns Hednisk Andakt. Goden och författaren Keeron Ögren talar om viktiga frågor med ambitionen att stimulera tankar och samtal.

Detta är andliga reflektioner, med tankar och reflektioner med utgångspunkt i Den Nordiska Sedens kärna. Programet sänds med ett avsnitt i veckan.

För att prenumerera mata in denna adress i din spelare:
http://hedendom.se/radio/cast/andakt.xml

alternativt spara denna pcastfil och dra den till spelaren:

Har du iTunes kan du prenumerera direkt från iTunes Store:
Hednisk Andakt - iTunes podradio

skogsandakt.jpg

Lyssna direkt

  • Hednisk Andakt - Det ömtåliga spirande livet

    Om vårens ankoms, om livets kraft och om hur det är viktigt för oss att värna det spirande livet.

    2014-03-09
Prenumerera på innehåll

Hur fungerar podradio?

Tycker du att prenumerera gratis på Radio Hedendom låter som en bra idé men inte har någon aning om vad podradio är? Ingen fara - det är väldig enkelt. Podradioprogramen kan laddas ned via internet så fort vi lagt ut dem. Till detta används en podradioapplikation. Sedan kan du lyssna på programmet när du vill, antingen i datorn eller i din mp3-spelare.

Du behöver en applikation som klarar podradio. Många mediaspelare så som iTunes har denna funktion. Ofta finns sådana redan instalerade på datorn. Det finns även renodlade podradioapplikationer så som Juice. Här kan du ladda ned en applikation:

iTunes eller Juice [inline:minibanner_juice.gif]

Det finns andra applikationer som är plattformspecifika som Doppler för Windows och gPodder för Linux.

Lägg sedan till våra programs i applikationen. I iTunes gör man detta under Avancerat>Prenummerera på podcast och i Juice under Subscriptions > (+) .

http://hedendom.se/radio/cast/radiohedendom.xml
eller
http://hedendom.se/radio/cast/andakt.xml

För närvarande är det många svenskar vars musikspelare inte stöder AAC. Därför levereras våra sändningar för närvarande som mp3. Detta begränsar våra möjligheter så det kommer att ändras då vi vet att alla kan lyssna på AAC.

Hela kanalen

Du kan välja att lägga in hela kanalen Radio Hedendom i din podcaster. För närvarande då vi bara har ett program så gör det ingen skillnad, men när vi får fler program så kommer de automatiskt till din spelare.

Adressen till den totala kanalen är http://hedendom.se/radio/cast/radiohedendom.xml

Vill du läsa mer, prenumerera eller recensera via iTunes store:
Radio Hedendom på iTunes